Tanabata 2

Idag var jag på Tanabata-matsuri igen.
Tanabata-matsuri ( matsuri betyder festival ) handlar om att det är två stjärnor som blivit förälskade, men av någon anledning så blev de separerade i natthimlen, och de får bara träffas en gång varje år i vintergatan och .. Ja, på de dagarna har de en festival.
jag känner inte till sagan särskilt bra, jag vet bara det jag skrev nu och att det blir en stor, mysig festival med MASSOR av folk och mumsig mat och fina yukatas och yakuza-försäljare och hela köret.
Men först kommer lite bildspam från sista dagen i skolan;
Michiru och Rina, being cute. :3

När jag såg de här tjejerna bakifrån var jag säker på att jag kände alla tre, men när de vände sig om visade sig att jag bara kände Haruka ( tjejen i glasögon ) haha ..

Killdelen av körklubben jag är med i, Masami ( killen vid pianot ) ser ond ut, men är egentligen supersnäll, jag höll på att dö av värmeslag, så han köpte .. Kakigori - det är typ som snowslush, men mycket bättre - till mig.

Och .. .. Ja, en liiiiiten del av tjejdelen, minus mig och plus Kenken som spelade piano åt oss eftersom vi är efter och inte kan läsa noter x'D

Så, tillbaka till idag !
Efter att ha spenderat nästan en timme med att komma i min Yukata med hjälp av min mormor, så var det första som min kompis sade när jag kom på tåget;
"Olivia .. Du håller på att bli en nudie." och det visade sig att min yukata börjat öppna sig upptill ........ Så Asuka fick rädda mig och rätta till den, vilket rent ut sagt ser ut som att hon står och gräver runt innanför ens urringning. Det var lite speciellt, vi fick några oroade blickar av folk på tåget, haha.
Fast jag föredrar det scenariot framför vad som skulle kunnat hända annars .......
Och nu .. Festivalbilder !
Dekorationer med reklam på x)
Den röda hunden är Chibas maskot, och heter Chiba-kun ~ ( vilket kan översättas med Mr. Chiba )
De här var så fina !
Det syns inte, men de är gjorda i sidentyg och fina geishamålningar/broderier och hej och hå, vill inte ens TÄNKA på vad som skulle hända med dem om det skulle börja regna ..
Gigantiska tavlor gjorda av ihoprullade pappersbollar fanns överallt, helt amazing saker.
Asuka och Ayami framför en .. Pappersboll-chiba-kun.
Jag köpte en .. Chokladbanan med grönt-te-smak från den charmiga gubben i bakgrunden
Någon dricka som man öppnar genom att .. Trycka på locket, som med ett litet .. Smällande ljud flyger upp, Asuka sade att det skulle vara illa om jag åkte ifrån Japan utan att ha druckit den.
Själva flaskan var ju lite speciell, annars smakade det mest som fruktsoda, haha. ~
Mitt sällskap för dagen, Ayami och Asuka
Jag och Ayami, visst är min blå yukata fin ?! Fick den av mormor, för hon ville att "en ung person skulle bära den", men min värdsyster ville inte ha den !!
Ayamis obi ( bälte ) har krashat lite, men det är inte direkt lätt att sitta ner med de här sakerna !
Visst har de fina yukatas ?!
Sedan tog vi putikura, jag älskar hur man blir insta-pretty i de maskinerna, de fixar hy och påsar under ögonen och hela köret.
Någon som kan läsa vad som står  skrivet ?
Nu ska jag ta och sova med mig, se som jag skämt bort er med inlägg nu !!
Puss på er
Over and out ~

Tanabata

Jag åkte till Tanabata-matsuri med Jordan idag !
Sista gången jag träffar henne, sooo sad .. Hann bara träffa henne två gånger, hade superkul varje gång.
Imorgon ska jag dit igen, idag sprang jag bara dit några timmar i skoluniformen direkt efter körklubben och lekte med Jordan, imorgon ska jag slänga på mig min blå yukata ( jag fick en ny av mormor häromdagen !! ) sätta upp håret, verkligen GÅ på festivalen och ja .. Ni får se imorgon ~
Nu när det är sommarlov blir det nog mer bloggande för min del - men då får ni ta och kommentera lite också, maha ~
Jag och Jordan, supergullig tjej från USA, och en styck svettig Olivia i skoluniform.
Sedan så hände det lite drama häromdagen.
Min söta kompis från samma gymnasium/japanska som jag, som jag känt i lite mer än ett år skulle ursprungligen åkt till japan med en annan utbytesorganisation denna veckan.
Men de hittade ingen skola, så det såg ut att bli inställt, men jag och en annan kompis grävde fram tre andra skolor, och hon blev intagen på en utav dem - så nu kan hon åka.
Grejen var ju att de inte ens kollat upp de här skolorna.
Jag vet att man absolut inte ska basha organisationen för detta eftersom de säkert gjorde sitt bästa på något sätt, det är också därför jag inte skriver namnet, men jag tycker ändå att det är dålig stil att vänta in i det sista med att berätta det - och att inte kolla upp varenda liten skola som finns i hela landet - de HADE ju lovat och tagit in betalning och hela köret, då tycker jag att man ser till att FIXA det, det var ju inte omöjligt, det visade ju bara två timmars sökning från min sida att det inte var ........
Så till alla som ska åka på utbyte i japan/över huvud taget;
Kolla efter säkra referenser och tänk efter innan du väljer organisation, och när det gäller japan så rekommenderar jag YFU starkt, jag har inte haft ett enda problem sedan jag kom - de är väldigt rara och det går att prata med dem och resonera ordentligt när det väl uppstår problem.
Men - min sötnos ska komma hit, så jag är nöjd och glad för tillfället, ville bara lägga in denna lilla sidenote om att YFU är awesome och att man .. Ja, välj med omsorg.
Sötnosen som kommer snart ~
Over and out !

Kulturkrock nr 1

För det första;
Angående musiken som dyker upp när ni läser min blogg - vill ni stänga av den eller byta låt så är det en liten ipod till höger om ni scrollar nedåt lite, tryck på de olika knapparna för att få tyst på den/byta låt .. Jag tror ni vet hur ni ska göra. ~
För det andra;
Okej, jag ska skriva ner en liten varning ( = jag har helt stört tråkigt, alla mina kompisar pluggar - de som inte gör det är inte lediga ......... ) för de som är känsliga/petiga med bordsskick och ska till Japan;
Brace yourselves.
Jag är ingen sådan person som bryr mig om om folk har besticken i fel hand eller leker med maten eller har armbågarna på bordet eller andra småprylar, men .. Jag är extreeeeemt känslig för LJUD folk gör när de äter.
Är det bara smågrejer så bryr jag mig som sagt inte - men sedan jag kommit hit har jag mer eller mindre fått KÄMPA med folk omkring mig.
Sörplande, smackande, slafsande .. You name it - det är helt okej här, vilket jag bara inte kan ta in alla gånger.
Haha, kalla mig petig, men det här är faktiskt den värsta kulturkrocken jag varit med om sedan jag kom hit - allt annat känns bara naturligt och bra.
I do not approve.
Over and out !

ピンク オーバ ドー

&qu
Jadu, ännu en gåtfull japansk-engelsk titel, funderar på att bara ha sådana i framtiden, haha, det är så kul när folk försöker gissa vad det står ~ ( romaji; Pinku oba do )
Har haft en väldigt trevlig dag, bortsett från en kvarglömd mobil .. ( Nej, inte BORTA, jag glömde den i min kompis VÄSKA, det är bara det att hon bor i Tokyo .. Greeeat. )
Men innan jag spammar er med bilder från dagens "Get Together Party" ( eller Let's together party som min söta värdmamma säger .. x'D ) med YFU, men innan dess .. Lite fina näckrosbilder;
Söt lite sköldpadda som äter mina branflakes jag tog med mig, maha. ~
Tycker ni inte att den här bilden blev lite sådär fin av sig ?
Det var verkligen ett supervackert ställe jag, min värdmamma, värdmormor/morfar och värdsyster åkte till, enda minuset var ..
Den skiiiitläskiga GÅSEN som förföljde oss i ungefär fem minuter, väsandes och huggande efter oss ( tänk svan-size på den också .. ) trots att vi upprepande skrek att vi inte HADE något mer bröd .. Hmm, tror inte han pratar japanska.
Hur som helst, tillbaka till Get together party;
Jag har inte träffat alla mina utbyteskompisar med undantag på Joonas och Nikki på well .. tre-en månad/er, och YFU anordnade en liten sammankomst där vi tjejer fick ett tillfälle att klä upp oss i våra Yukatas, leka ( bla charader, se videon längre ner .. Vi skulle förklara filmer, den första gruppen försökte beskriva Godzilla och den andra .. Well, STAR WARS. *headdesk* ), dansa japansk dans ( gräv, gräv, gräv igen, bär bär, titta, titta, knuffa, knuffa, öppna, klappa ), ta bilder och äta från chokladfontän ( alias das Chocolate source. )
Jag och .. Människor !
Den minst muppiga bilden.
Jag och Anna, en tjej från Tussans skola .. ( usch vad jag är avis på Tussan för att hon går i en flickskola/i den skolan hon går i, tjejen är så sjukt lätta att prata med, inte alls som mina klasskompisar som man måste DRA, SLITA och KÄMPA igång en konversation med, som ändå bara varar i typ fem min .. )
Jag ser .. .. Grå ut i ansiktet, vet inte vad som hände med min färg.
Jag, Tussan och Tussans värdsyster, hon ska till sverige snart !
Åååh, jag hade saknat Tussan sååååå mycket, det kändes skönt att kunna släppa loss och flumma runt lite och vara FYSISK med en människa, hahahaha.
Här är som sagt en video från våra charaderlekar .. Jag var inte så bra på att varken filma eller fota idag, och det enda pratet som gjordes var jäääättedålig engelska och japanska, så bara .. Enjoy das yukatas ! ^____~
Här är två bilder på mig i min yukata efter hela grejen, jag var jättesvettig och mina lösögonfransar var long gone, men ville bara visa upp den, visst är den söt ?!
Det var väl allt för idag !
Snart kommer det nog en till blogg, ska snart på karaoke och leka med Ellie och Jordan, och efter det så är det festival med Ayami och Asuka, då lär det ploppa upp mer yukata-bilder.
Och ni är KASSA på att kommentera, you make me sad och opepp på att blogga .. Kanske tappar lusten och bloggar ÄNNU mer sällan om ni inte skärper er !
Over and out ~ ♥

30° och uppåt ..

Hej och hå, ville bara säga att jag lever !
Kommer förmodligen att blogga snart igen med bilder och hela köret efter söndag, då ska jag iväg och leka med andra fina utbytesstudenter, och kanske kanske kanske ha min fina rosa Yukata ( google is your friend ) på mig, det märker vi !
Annars så smälter jag här varje dag, det är nämligen 30° och uppåt .. Nej, numera tycker jag är 30° är SVALT.
Släng på en sisådär 80% luftfuktighet på det så får ni fram klimatet jag lever i.
Min kropp håller på att förvandla sig till en katt, jag sover verkligen hela tiden, och ändå har jag ständig huvudvärk, i förrgår tillbringade jag tex hela dagen hos skolsystern - sovandes.
Hade tänkt vila första lektionen eftersom de ändå hade prov, men mitt huvud och min kropp hade andra planer, haha.
Bortsett från detta så lever jag och har det superbra, snart är det sommarlov, och efter det .. Skolans kulturfestival. ♥
Annars så kan jag rapportera att jag bor med världens bästa värdfamilj. ♥
Min värdmamma och värdpappa ~
Random inlägg is random, men som sagt;
livstecken.
Over and out ~ ♥

Tokyo Disney Sea Tokyo Disney Sea

&Hmm, tänkte skriva ett inlägg nu, men nu kom min värdsyster med kakigori .. ( japansk glass. )
Skriver om en stund istället tror jag.
NU ska jag skriva, haha !
Yosh, som jag skrev så har jag haft fullt upp, och nu så har mormor och morfar flyttat hit, så nu kommer det att bli ÄNNU mindre dator för mig, så ni får ÄNNU mer tid på er att KOMMENTERA. ( hint, hint. )
Var på Disney Sea den 29/6 med Yukiko, Shoko, Rina, Erica och Yukikos "niichan" ( storebror på japanska, fast de egentligen är barndomsvänner eller hur det nu är, ~ )
Men dum som jag var så tog jag inte med mig kameran !!
Så alla bilder jag lägger upp i det här inlägget kommer från Google, jag har alltså inte tagit en enda av dem själv, och de är inte mina, jag lånar dem för att matcha min text.
Men det finns en bra sak med att jag glömde kameran, nu måste jag ju åka dit igen för att fota alltihopa, ♥
Det var helt underbart, det var verkligen som att kliva in i Indiana Jones, Aladdin, Ariel, Lilo och Stitch, Tingeling och så många andra filmer att jag knappt minns det !
Jag var supertrött, så jag pratade inte särskilt mycket, min japanska tenderar att bli lite .. .. Sämre när jag är trött, mina kompisar måste ha tyckt att jag var jättetråkig, stackarna ..
lt;div>Men det var helt UNDERBART, och som sagt, jag kommer definitivo att åka tillbaka dit, det återstår att se vem jag ska släpa med mig.
De har spring carneval just nu .. Ja, här anser man att det fortfarande är vår i juni, tänk så annorlunda det kan vara ?
Som sagt, spring carneval !
Tingeling är väldigt populär just nu, bland barn och disneyfantaster i och med att hennes film nyligen släpptes här i Japan.
Tower of Terror !
Ja, ni läste rätt !
Jag åkte de allra "läskigaste" attraktionerna också, DET NI !
Lilla räddharen Olivia is not so scared anymore ! ( fast den här fick mig att tappa andan ett x antal gånger, men det behöver vi inte ta upp.)
Den här ska väl också räknas som en av de "läskiga" sakerna .. Den fick mina kompisar att bli rätt gröna i ansiktet, men ja .. Balder slår den med hästlängder, kommer Rina någonsin och hälsar på i Sverige så kommer jag att hålla henne borta från balder by all means, annars kommer hon att få en hjärtattack och dö tror jag ..
Sådana här små söta blomstervagnar fanns överallt !
Det här är Mimmis vagn. ♥
Kan ni gissa vad det här är .. ?
Jo, insidan på VÄRLDENS bästa TÅG som man åker till Disney Land och Disney Sea. ( det är två separata ställen, på Sea finns Ariel och Stormrider och ja .. Vattenprylar + lite till. )
Aladdin ! Jag har haft något STARKT emot den filmen ett tag nu, mina vänner vet varför ( alla som skriver någonting i sina kommentarer om detta biter jag i örat när jag kommer hem ) men nu när jag såg den så här, så var det svårt att inte älska den, haha.
Kommer INTE igår från vilken film/berättelse det här scenariot kom från, någon som vet .. ?
I alla fall, här åkte vi en helt AWESOME åkattraktion, man åkte i en litet .. Rund, rostig vagn där det såg ut som och kändes som om man blev nersatt och guidad genom en superfin undervattensvärld.
Tom när det skulle vara "läskigt" så var det fint, men det var lite obehagligt ändå eftersom det verkligen kändes som om man var under vattnet.
Jag sparade ändå det bästa till sist.
Mermaid Lagoon, Ariels place.
Jag ville inte gå därifrån, det är allt jag säger.
Här är utsidan, jag låter bilderna tala för sig själva. ♥
Ingången ~
Insidan .. Är det inte helt perfekt gjort ?
Mer insida ..
Insidan var också belyst så att man  kändes som om man färdades under vattnet, men här var det bara mysigt, och de spelade musik i stil med den som havsorkestern i Ariel spelar hela tiden.
Lägg märke till lamporna, visst är de underbara ?!
haha, jag var i himmelriket här. ♥
Jag köpte inte många souvenirer, mina vänner var inte på pepp på att shoppa, så det får bli nästa gång !
Då ska jag köpa många fina omiyages* till er ♥
( Omiyage = det japanska ordet för souvenir, fastän de köper dem HELA TIDEN, även om de bara åker till grannstaden, jag tycker det är jättesött, men lite onödigt ibland. )
De här köpte jag i Aladdinvärlden, för de var små och jag tänkte att de skulle vara lätta att ge bort/ta med sig hem.
Det var en liten maskin som manglade små runda kopparplattor till att se ut som olika Aladdinkaraktärer, är så glad att jag hittade den, den stod lite i skymundan.
Hann köpa den här i förbifarten också, som ett litet minne av den finafinafina Arielvärlden.
När man fället upp den så blir den SÅHÄR fin.
Detaljerna är underbara och .. HJÄLP vilken nörd jag är, hahaha, jag älskar Disney !
Vi avslutar inlägget med en fin bild på toaskyltarna inne i Arielvärlden, för det är till toaletten jag ska bege mig för att ta ur linser och borsta tänderna innan jag slocknar med pannan mot datorn.
Vet inte när jag kommer blogga igen, men tills dess, ta hand om er och akta er för brännmaneter, så ska jag försöka överleva de gigantiska spindlar, getingar ( SERIÖST JAPANSKA GETINGAR ÄR TRE CM LÅNGA. FYYYYYYYYYY *insert ajabaja-ord* ) MYGGOR - jag hatar dem. på riktigt. Jag tror jag är överkänslig, min arm och mitt ben har svullnat upp .. .. .. - och luftfuktigheten som jag tampats med på sista tiden.
Over and out ! ♥

RSS 2.0