Gokinjo monogatari ~

Jag har bunkrat upp med jordgubbsmjölk ( SUCK, jag är beroende av en dryck designad för individer under 10 år ........ ) , min nya favoritmanga och bra musik.
Nu ska här pluggas !
Sådant här läser jag nu !
DET NI !
Känner mig rätt stolt ändå. ~
Låt mig också presentera min senaste favoritlåt;
This is Love - SMAP.
Världens bästa gubband. ♥
Nu;
Mer plugg.
Over and out ! ~

ごめんね

Förlåt allihopa, men eftersom det gått så lång tid från bunkasai så känns det lite meningslöst att blogga om dag två .. Dag två såg i princip likadan ut, bara det att den var längre, jag sprang ännu mer, och uppträdde mer.
Här är videon av ett av mina uppträdanden, om någon har missat den, haha.
Idag ska jag ut och leka med min bästa klasskompis Michiru !
Hon har varit jättesöt och tagit hand om mig ända sedan jag kom. ♥
Så här fina var vi senast vi lekte !
Idag ska jag införskaffa mig en jacka som jag har gått och längtat efter i två månader - om jag nu kommer i den eftersom snobbarna bara säljer i M, jäkla japanstorlekar.
Igår shoppade jag mig en plånbok, så jag antar att det egentligen är lite för mycket shopping nu, men när ens gamla plånbok bokstavligt talat ramlade i bitar samma dag så kanske det var okej ändå .. ?
Så yes, nu ska jag in i duschen, sedan ut i regnet, mot shoppingterapi och sedan filmkväll hemma hos Michi ! ♥
Over and out ! ~

カルチャ〜ショック

つかれた!! 死んでる の ほう 疲れた。でも こんしゅう の 四日 すごく 楽しかった !
Dagens titel och texten ovan;
Gissa det ni. ;)

Okej, egentligen skulle jag ju skriva om bunkasai dag två idag ( igår .. ) men först vill jag faktiskt berätta att jag var i en speciell övningsstudio för band kvällen innan och övade med mitt band, helt fanatastisk anläggning, vet inte om det finns i sverige, men det BORDE finnas !
Band får betala ca 50 kr per timma för att få öva i ett ljudisolerat rum som innehåller förstärkare åt gitarr, bas och keybord, kablar till alla möjliga instrument, mikrofon, trummor och en stor spegel så att man kan kolla hur ens framträdande kommer se ut .. bara det att så fort jag tittade på mig själv så glömde jag av texten, det var ganska disturbing innan man vant sig.
Jätteroligt dock, trummisen fjantade sig jättemycket för att få alla att skratta, men eftersom vi inte kunde koncentrera oss så tog basisten tag i situationen ( vår basist är ca 1.48 m lång, jättesöt och gullig av sig .. ) genom att slå av ett jättehögt "DADRRUM" på sin bas, vilket fick alla att flyga tio meter upp i luften.
Därefter vände hon sig mot trummisen med mord i blicken.
Trummisens svar var; ..... OKEJ NU ÖVAR VI.
Jag låg på golvet och grät av skratt med ljudet av elgitarr, bas och trummor skränande omkring mig mer än en gång den kvällen. ♥
♥カルチャ〜ショック♥
Bunkasai dag två får vi ta imorgon om jag hinner .. Har nämligen någon jag vill hinna träffa imorgon.
Over and out ! ~

Underbart

Underbart, underbart.
Det är så jag enklast beskriver dagen.
Jag orkar inte förklara för er vad bunkasai är för någonting, jag kan säga att det är en årlig kulturfestival som alla skolor i japan håller där alla klassen och klubbar som skolan har gör någonting som tex spökhus, en musikal, säljer mat etc etc. Grejen är att allt de gör är så genomtänkt och välgjort, det hade AAAAALDRIG fungerat i en svensk skola !
Min klass gjorde ett litet café som de döpte till Churros in Wonderland, där vi sålde churros, sandouichi ( säg det några gånger för dig själv och tänk på engelska så fattar ni nog. ♥ ) och dricka.
Så här såg det ut när vi ställde iordning klassrummet och pysslade ihop ett Alice-inspirerat café, komplett med tunnel gjord av kartong, svarta sopsäckar och pappersrosor som ledde till ingången, haha.
Här är tunneln inte klar, vi var och hämtade helt sjuuukt många lådor från närliggande affärer, haha.
pyssel pyssel ..
Men nu kan vi ta gårdagen;
Olivia vaknar kl 5, heeeelt förstörd efter gårdagens sena kväll, släpar sig ur sängen, lyckas på NÅGOT sätt att få sig själv anständig och iväg på tåget till skolan, bara för att märka att jag glömt mobil, sångtexter, noter OCH musikspelare hemma.
DET sög rätt mycket och led till en hel den panik under dagen.
Kommer fram till skolan klockan sju och börjar ställa i ordning scenen till bandklubben, sedan tar jag en tripp till klassrummet och möts av den här scenen;
En vit kanin och en Alice
Och en katt också.
Haha, delar av min klass hade klätt ut sig !
Det som förvånade mig mest var en kille som klätt ut sig till mad hatter, han brukar se väldigt .. "Vanlig" ut för att beskriva honom, men när han fick den dräkten på sig så blev han jättesnygg och alla bara stod och stirrade på honom i några minuter, haha.
Sedan började banden, men det var bara ettornas band, så jag filmade ingenting då. ~
Jag sjöng en låt som heter "butterfly" också tillsammans med orkestern, har en video på det som jag kanske laddar upp sedan !
Jag skriver om dag två när jag har mer tid ~
Over and out !

Inaktiv..

som SJUTTON har jag varit på sistone, men det kommer att fortsätta så fram tills onsdag nästa vecka, för jag kan berätta en sak för er;
JAG
ÄR
HELT
SLUUUUUUUUT.
Jag har sagt många gånger att "jag har aldrig varit så här trött i hela mitt liv", men den här gången slår det allt.
Dock är det en underbar sorts trötthet, för jag är trött för att jag håller på med de sakerna jag tycker bäst om;
Sång, vänner, Japan, musik, cosplay och ännu mer sång och musik.
Dock blir det ju inte särskilt mycket tid över för sömn på det sättet, haha. Än mindre tid till datorn..
Så nu har ni fått livstecken från mig, och lite uppdatering, jag ska blogga om allt som hänt i små portioner när jag får mer tid. ~
För övrigt så var jag och övade med mitt band till kulturfestivalen idag, vi har döpt oss till Culture Shock, med det faktum att jag är svensk och gitarrist, bas och trummisen är japaner, coola som vi är. ~
Just nu vill jag bara vara nerbäddad i den här,
så nu ska jag hoppa in i duschen, öva lite mer på mina låtar till imorgon, och ramla ihop i sängen.
Over and out ! ~

Tyfon, myströja, åska och Dorayaki. ...

Ett ord;
Tyfon

Idag har jag;
Pluggat kemi på japanska.
Pluggat japanska.
Haft hemkunskapsprov och fått .. Mvg ?
Sprungit stafett på gympan
Väntat på en klubbaktivitet jag misstagit tiden på.
Fikat med hesten i en trappa och råkat gå in mitt i basebollagets omklädningsrum, ( seriöst, står man mitt i en korridor och hivar ner byxorna får man skylla sig själv enligt mig. )
Väntat i superdupermega tyfon-regn på bussen.
Börjat blöda näsblod i detta oväder i samma sväng som det började braka loss med åska och blixtar, som jag för övrigt är rädd för sedan en nightmarish natt utomhus.
Väntat på försenat tåg, stått ihoptryckt i en tågvagn fylld till bredden med japaner som luktade .. Ja, som jag kan tänka mig att blöta hundar luktar.
Trots detta så har det varit en väldigt fin dag, och jag må vara en blöt, men inte desto mindre glad flicka.
Nu ska jag kura ihop mig i min allra största mjukiströja, äta dorayaki och se på något random drama.
En liten fin cambild för att lätta upp stämningen.
Fint att första bilden ni får på mitt hår framifrån är efter att jag bokstavligt talat gått igenom en tropisk storm..
Over and out från en blöt, svensk japan.

Dans

Har jag hållt på med idag !
Jag började i traditionell japansk paraplydans ( .... ? Okej, det är inte lika muppigt som det låter, det är skitsvårt och rätt fint, och paraplyerna är TUNGA med bjällror och annat krimskrams på och man riskerar att peta ut både sine egna och andras ögon när man svingar runt dem, riktigt hardcore faktiskt .. Typ .. ) och nu har min lärare också tvingat med mig i en dans som treårseleverna ska uppträda med på sportfestivalen.
SUCK, jag kände mig lika graciös som ett kylskåp där bland alla fina, smala japaner som dessutom redan övat i två veckor.
Så här fina kommer vi att vara då, haha .. Ha .. Ah ..

Nu fick jag dock ett trevligt samtal !
Nästnästa helg är det bunkasai, och då ska jag sjunga med orkestern, bandklubben och kören, och nu ringde gitarristen och varnade att det kanske blev en sång till !
Varnade, INTE MIG EMOT !
Och nu har mormor och morfar åkt hem igen, så jag har flyttat från min värdmammas rum till mitt eget rum igen, så det ser ut som ett bombnedslag eftersom jag och okaasan bara skyfflade in allt där och sedan dog av värmeslag, så nu ska jag skutta iväg och ställa iordning och sjunga tills någon säger åt mig att hålla tyst ! ♥
Over and out från japanen ! ~

(.....) in wonderland.

Igår var jag och Cornelia på Kei-chans bunkasai ! ( Japanese Cultural Festival )
Det var jäääättevarmt, som vanligt, men vi hade kul ändå !
Angående titeln så kallade de alla små "affärer" för tex; Icecream in wonderland.
Bland annat så såg vi på en Pocahontasmusikal ( jag blev så glad, jag älskar Disney, och här i Japan är det knappt någon som känner till alla old school-filmer. ) som en klass höll i ett klassrum, deras scen var ca 5 m lång, och deras Pocahontas spelade över så man KNAPPT kunde hålla sig för skratt så hon såg lite halvt manisk ut, men de hade knappt någon rekvisita alls förutom några gevär åt nybyggarna, korgar åt byfolket och massor med svarta satinskynken, och det räckte för att de skulle göra en jättebra föreställning med stämsång, lite smådans och de lyckades tom ha kroppskontakt utan att se stela ut eller börja skratta. Att deras John SMith var jättesnygg gjorde ju inte heller så mycket, det märktes att de verkligen jobbat på den, önskar att jag hade filmat eller fotat, men man ville inte störa dem.
Sedan gick vi också in i Keichans klass aktivitetsrum, där man fick gå igenom .. En Harry Potter-albyrint, besegra dementorer i svarta plastsäckar ( som för övrigt näst intill klättrade över oss när vi glömde att kasta silverbollar på honom ) och lite annat trevligt. ~
Sedan stack vi och beställde Cornelias skoluniform och där sade vi hejdå till Nakatsukawa-san ( hennes värdmamma ) och började vårt eget äventyr som gick ut på att gå runt i Chibas två största shoppingcenter och konstatera att SOGO är halvtrist och svindyrt medas Parco .. Också är svindyrt men å andra sidan bäst, haha. ♥
Sedan tog vi Purikura två gånger och efter denna dag släpade vi oss till tåget med skoskav och trötta ögon ( ögonen var nog mest jag, kontaktlinser är inget vidare i japanska köpcentrums överairconditionerade lokaler. ) och planerandes nästa helg paralellt med japanskaplugg för Cornelia ( "Hur säger man 'låna mig' på japanska ?" ) och när jag kom hem så ramlade jag ner i soffan.
Det här är vad jag shoppade mig idag, och allt jag köpte BEHÖVDE jag, så där kan ni inte klaga på mig !
Min förra svarta kofta håller på att bli rödbrun för att jag använt den så mycket och den är helt urtvättad, men Cornelia introducerade mig till ett märke vid namn SWIMMER, där jag köpte en svart och hon en rosa i samma stuk, och en ny dagbok med strawberry shortcake på. ♥

( bilden är oförskämt snodd från Cornelias blogg, förlåt sötnos. ) Sedan hittade vi DE HÄR !
I en vanlig japansk kawaii-aktig butik, så ser jag massa söta notislappar, och helt plötsligt;
"Ska vi fika ?"
Frasen som ENDAST finns på svenska, jag dog lite. ♥

Nu måste jag springa till tåget innan jag missar det, skola idag igeeen .. Suck.
Over and out ! ~

Happy family

Sådant här gör mig så glad att det var just familjen Ozeki som tog in mig.
Teckningen längst ner gjorde jag till min värdbror bara några veckor efter att jag kommit hit, när han fyllde år.
Det enda jag visste om honom var att han älskar bandet UVERworld.
Så jag målade av dem åt honom, sedan glömde jag väl av den teckningen.
Idag tittade jag in i hans rum när jag gick förbi, och märkte att den hängde på väggen.

Små saker krävs för att göra en människa ledsen, men ännu mindre kan göra oss glada. ♥

RSS 2.0