Hej och hå.

Japp.
Mitt äventyr i japan är över.
Jag har fortfarande inte bestämt vad jag ska göra med den här bloggen, om jag ska fortsätta att blogga om jakten på japansktalande folk och kultur här i sverige så att jag inte tappar bort allt jag lärt mig, eller om jag ska låta den här bloggen stå och göra en ny.
Vi får se vi får se.
Först och främst så tänker jag blogga klart om sista dagarna i japan, idag tänker jag skriva om sista dagen i skolan, yaaaay, tro mig, det var mer komiskt än det låter.
Fick två frågor på förra inlägget, tänkte ta och svara på dem först;
Fanny; När jag åkte till japan kunde jag i princip säga "söt" "hej, godkväll, godmorgon" "jag heter Olivia" och "Ursäkta/förlåt".
Jag hade bara läst två timmar i veckan i ca 5 månader, och en kille som åkte med samma organisation som mig hade knappt läst alls, och han lärde sig ändå jättebra.
Det är klart att det är bra med förkunskaper i japanska innan du åker, det lägger ju grunden för hur mycket du hinner lära dig.
Slipper du lära dig grunderna = du kan ge dig på de svårare grejerna direkt och kopplar ord bättre, men flytande behöver du knappast vara, det blir du så bra på plats ändå.
Leia; Haha, vad oroligt sött din fråga lät.
Just nu befinner jag mig tyvärr i Sverige, göteborg för att vara exakt, men när jag var i Japan bodde jag på ett ställe som hette Oami som låg i Chiba, någon timme från Tokyo med tåg.
Okej.
Tillbaka till ämnet.
Sista skoldagen.
Jag skulle hålla tal.
Och DET var det SÄMSTA tal jag NÅGONSIN hållt på NÅGOT språk, och förmodligen också det sämsta jag någonsin kommer att hålla.
Jag skulle gå upp på scen och ta emot mitt graduation-diplom ( de är så söta, jag fick en hel pärm och allt som man brukar få när man egentligen går ur hela gymnasiet, fast jag bara gått 10 månader ! ) och sedan tänkte jag att, jaja, jag får väl gå ner igen tills de är klara med alla sportdiplom och sådant de alltid delar ut, men NEJDÅ, då skulle jag sätta igång på DIREKTEN, UTAN mina anteckningar !!!!
DET var inte fint.
Mitt tal bestod av "Tack" och "jag hade så roligt" sammanbundet med "ehhhh" "etou" och "anoooo" ( vilket blir svenskans; "öööhhh .." "ehh..." som vi stammar ur oss när vi får tunghäfta ) och i slutet så hade min bandklubb bett mig säga något på svenska;
Jag; jaha, vadå då .. ?
Miki; Säg typ .. Rektorn är flintskallig !!!"
Jag; ... REktorn är flintskallig ?
Seika; JAAAA !!!
O-kun; Det skulle vara asnice, höhö.
Miki; Snääääääälllaaaaa ?!?!?!
Så först stod jag där och såg alla le och vara jätteförväntansfulla medans jag failade sönder, men sedan så kom jag till slutet och typ;
Tack så jättemycket ( <---japanska )
Rektorn är flintskallig. (<--- svenska )
Varpå jag hörde en grupp längre bak DÖ av skratt.
Då var det värt det.
Så, den obligatoriska bildbomben kommer här;
Hela min klass
Stackars Shoko fick ljuset mitt i ansiktet !
Sedan skulle vi ta ett kort med bara tjejerna, och då utbrister plötsligt Chie;
...... Det är någon här som inte borde vara här ..
Då hade Ookubo, en jätterolig kille som är klassens pajas smugit sig in.
Älskar allas reaktion. xD
Så han fick vara med tillslut.
Tsubasa-kuns kommentar; Du är sötast av allihopa Gaiji !!!♥ ( Ookubo-kuns förnamn )
En sista bild med en gigantiskt jag och mina små japaner.
Det var hemskt att säga hejdå sådär, ta sista bilden .. Uschofy.
Svamp-pose ! Levererad av de tre från bandklubben som fortfarande var kvar när jag skulle hem ~
År två, klass åtta ... ♥
De hade en bild på prinsessan Victoria i hallen på skolan, haha ....
Jag tog mod till mig och gick med risk att få nacken bruten av Judoklubben - och STÖRDE TRÄNINGEN för att kunna säga hejdå till mina fina kompisar från sportklassen - Rio och Ikumi.
Ikumi är så sjukt liten - och hon har svart bälte och kastar fullvuxna män hit och dit.
That's respect.
Ami och Miyu ! Två till av mina vänner från sportklassen, den här gången cheerleaders.
Jag lärde dem;
Stark, glad, pigg !!!!
För att matcha deras ramsa på japanska, de är så söta.
Lägg märket till hur snygga mina ben ser ut på den här bilden, haha.
Mina loafers, springskor och skitfula inneskor dog dödens död.
De var för tunga för mig att få med mig hem, så jag slängde dem på plats.
Gillade aldrig någon av de skorna, men det var ändå rätt sorgligt att se dem ligga där ..
Avslutar med en purikura på mig och mitt band vi tog några dagar innan vår spelning. ~
Over and out ! ♥


Fantastisk timing.

Det har hant nagot med min dator !!!
Jag vet inte om det ar sladden eller batteriet som spokar igen, men det gar hur som helst inte att sla pa den, vilket kanns sadar JATTEBRA nu nar jag har sa lite tid och sa mycket att blogga om.
KKKKKKK.
Sa nu lanar jag min vardfamiljs dator for typ forsta gangen sedan jag kom hit for att forvarna er, mitt nasta inlagg blir nog fran sverige.
Men Det kanns faktiskt helt okej att aka nu.. JAg har koll pa bagaget, aven om en del av det inte ar skickat ( PANIKEN ) och hejdakramar, kort, presenter, mejl/sms och diverse hejda .. .. Event har utdelats.
Talen har hallts.
Breven har skrivits.
Adresser har bytts och jag ska sluta halla lada om allt det har, jag har sovit for lite for att kunna skriva nagot vettigt och snart kommer jag bara dra nagot jattekonstigt internskamt sa att ingen fattar nagonting, haha.
Point is.
Mitt nasta inlagg lar bli fran sverige, nar jag har en dator som sammarbetar med mitt USBminne dar jag for tillfallet lagrar alla mina japanbilder och hej och ha, ska fortfarande skriva och bildbomba om allt jag namnde i mitt forra inlagg for de som ar intresserade, och sa ska jag skriva en sadan dar .. Resumé pa hur det ar att vara utbytare i japan och sadar, sadant som man faktiskt har NYTTA av att lasa nar man ar/ska bli/funderar pa att bli utbytesstudent i japan istallet for mitt vanliga svammel, haha.
Tack till alla som last fram tills nu !
Som sagt, jag aker snart hem men bloggen lar fortsatta nagon manad eller sa till.
Men for naow..
いってきます

Bara dagar kvar nu ..

Och hejdå, och hejdå och hejdå.
Jag har fått .. .. Tre stycken hejdåsägande den senaste tiden.
Ett med en julfest på kören som var så länge sedan att jag inte orkar blogga om den, en med min underbara bandklubb och en idag, sista dagen i skolan, usch, det var jobbigt och underbart.
Mwerk.
Have das obligatoriska bildspam.
Min keionklubb. ♥
Miki och Nao-chan
Miki nr 2 !
Vi har två stycken Miki i klubben, båda heter samma sak, stavas likadant och uttalas likadans.
Ggggg, hjälp.
Jag var så TRÖTT. Dagen innan hade jag sprungit på Disneyland med Cornelia, det var inte kul att släpa sig upp sju på morgonen dagen efter då inte.. Det här är i alla fall Miki nr 2 utan tavla uppkörd i facet.
Alltså .. .. Jag insåg aldrig hur LITEN Kaede är förrän jag såg den här bilden.
Hur kan längd vara så orättvist fördelat ibland ? Jag skulle ge henne 15 cm utan att blinka.
Alltså gruppbild .. .. Förra gången vi skulle ta det så blev hälften av personerna indragna med våld, och den här gången var vi ju i en lokal som egentligen är en övningsstudio för band, vilket innebar att för att få med alla som var där så fick vi be några band som satt och väntade på sin tur att flytta på sig, engagera en i personalen att ta fotot, mixtra med ljuset, och sedan var det ändå alltid någon som tittade åt ett annat håll, blundade eller blev suddig.
Ah well.
Fick hejdå-presenter av alla också, trots att det egentligen borde vara JAG som skulle gett DEM presenter med tanke på att jag måste ha varit till jättemycket besvär för dem under året, men så blev det inte ..
De hade knåpat ihop ett messagecard, en .. fyrkantig pappskiva som alla hade skrivit ett litet meddelande på - jag höll på att komma på dem när de satt och knåpade med det, för mina närmaste kompisar hade gått ut ur rummet där vi var, så jag gick för att leta efter dem, så satt de ute i lobbyn, och helt plötsligt så utropar Miki "NEJMEN OLIVIA ?!?!?" och Seika, vår basist, slänger sig headfirst ner över bordet/mitt messagecard, varpå jag blev ivägsläpad med ursäkten om att Miki ville ha hjälp med sin gitarr. För jag är ju så mycket bättre än vad hon som är gitarrist är. Hrmm. Tur för dem att jag är så sjukt clueless när det gäller att hålla hemligheter från mig, jag går på det mesta. - en solfjäder fick jag av Nakamura-kun ( glasögon, mitten längst fram ) som jag pratat med MAX tre gånger under året för att jag tyckte att han såg så arg ut ( .. ) med under den här dagen pratade vi jättemycket, och jag gick ju miste om en jätteskön människa under mitt år här, suck.
Och av min Miki, min fina, fina Miki ( rutig skjorta till höger om mig ), så fick jag en lunchlåda, en plastlåda för att översätta det till svennesättet, plus ett par ätpinnar med Rilakkuma på - för jag hade sagt att jag tyckte att de var söta och att jag borde köpa med mig en japansk lunchlåda hem till sverige någon gång - men det var ju nästan en månad sedan jag sade det !!!
Blev så glad. ♥
Måste säga att jag verkligen lyckats att omge mig med något av det finaste umgänge jag kunnat hitta här i japan, hade jag inte gått med i bandklubben hade inte japan känts hälften så värt som det gör nu. ♥
Här är en liten video från när vi fjantade oss lite allmänt och när vi spelade bingo .. .. Haha, vi är så hardcore.
Och med det här, så ska jag gå och SOVA, för klockan är halv ett, IGEN, och jag ska upp åtta imorgon, och nej .. Suck, när jag kommer tillbaka till sverige ska jag SOVA.

Något att ha på sig.

= Kimono på japanska.
Idag stod jag modell för en fotostudio !
De brukar ta foton för bröllop/dopliknande saker och när tjejer fyllt tjugo, för då tar de på sig fina kimonos och tar bilder i studios och allt det där.
Så jag, som en utlänning kom inskuttande där, blev påklädd och tillfixad eftersom min värdmamma råkat nämna att hon har en "vacker utlänning" hos sig och de letade efter en utländsk modell.
Eftersom jag är utbytesstudent så får jag inte jobba för betalt utan bara som volontär, så det var ju perfekt, de fick en gratismodell och jag fick ha på min kimono innan jag åker hem !
Kommer förmodligen att få de riktiga bilderna innan jag åker hem, då kommer de också upp här och bdb och DA och fb och YOU NAME IT, men här är en sneakpeak !
Skorna .. .. .. Alltså inga kommentarer.
Jag fick ju inte välja någonting eftersom jag bara var modell, men när de kom ut med silvriga paljett-westernstövlar med klack och SPETSIG TÅ som jag varit allergisk mot så länge jag kan minnas så DOG jag lite.
Eww, eww, eeeeewww.
Ja ja.
Det andra var fint !
Annat jag hållt på med sedan senaste bloggposten är;
Julafton.
Spelning med mitt band, blogg om det kommer när jag fått filmerna.
Cosplayevent.
Nyårsafton.
Jag ska blogga om alla i nämnd ordning om jag orkar/hinner, haha.
Over and out ! ~

RSS 2.0