Djungelpromenix och fyra länder över en middag ~

Sedan jag skrev sist så har jag hunnit med att hitta en egen liten djungelstig som har lianer, ödlor, ( förmodligen även ormar .. ), läskiga blommor och hela kitet, varit på japansk grillresturang och dessutom så träffade jag en Koreansk tjej som pluggar i Tokyo nu, och en thailändska som varit utbytesstudent tidigare, och vi diskuterade bla det faktum att vi ännu inte lyckats hitta EN ENDA tjej som inte går konstigt i klackskor sedan vi kom hit, haha ~
Imorgon åker jag till Tokyo för att leka med Tussan, förbered er på bildspam !!!
Over and out ! ~

Mah ..

Jag vet att jag lovade er en mer detaljerad blogg om cosplayeventet, men nu skall jag iväg på kaiten-sushi ( rullbandssushi ) ! ( Är ni supernyfikna så finns det bilder på min bdb, och på  --> www.mianju.deviantart.com )
Idag har jag varit på Japans motsvarighet till Ullared - IGEN, för min värdfamilj ville handla ett x antal grejer, så jag passade på att hitta mig lite sunscreen eftersom det börjar bli soligt här, och min värdmamma låter mig inte gå ut om jag inte smörjer in mig med minst spf 40, och problemet är att den GLITTRAR, så jag ser ut som wannabe Edward Cullen, och att gå omkring och glittra i skolan är inget jag är särskilt pepp på, haha.
Och sedan, seeeeedan åkte vi till min favoritbutik hittills i hela japan.
De har inredningsprylar, brevpapper/pennor, gosedjur, dekorationssaker, skor, kläder och ALLT i den stilen jag gillar, naturligt, gulligt, färgglatt, mjuka färger, spets och hårda kanter i en härlig mix, och de spelar massor med jättesöta music-box-remixer på kända låtar, disney-låtar etc, så man blir bara helt lycklig och lugn när man kommer in dit, man behöver inget handla, man blir så glad av att bara gå där och andas. ~
Här är en bild på ett par örhängen för 500 yen ( ca 45 sek ) som jag hittade häromdagen, och inte kunde motstå, för det som man har i örat är i plast, och för mina oftast så trasiga öron så är det perfekt. ~
Och här är en bild på mig och mina vänner jag var på eventet igår med.
På bilden här så har de båda 12-15 cm  höga klackar/platåskor på sig, och jag har sneakers, och ändå så är jag ungefär 10 cm, om inte mer, längre än dem, haha, jag tänker aldrig ta klackar på mig här i Japan.
Nu ska jag iväg och äta !
Over and Out ! ~

Cosplayevent ..

..Har jag varit på idag.
Här är min bild från min cosplay som min kompis lånade ut till mig.
Jag skriver mer imorgon när jag orkar, nu är jag SUPERTRÖTT och ska gå och lägga mig.
Over and out ! ~

Plask ..

.. Blöt är jag.
Idag vräkte regnet ner, men morgonen var ljus, varm och skön, så paraplyet låg ju fint hemma i mitt rum.
Med andra ord blev jag jätteblöt på vägen hem, vilket ni kan se nedan.
Men det gjorde inte så mycket, för det är helt okej varmt, ( eller så kanske jag bara vant mig vid att frysa hela tiden, haha ) och att krypa in med benen under ett elektriskt värmebord fixade genast min kroppstemperatur.
På min väg hem stötte jag på blommor, och en grupp med 15-åringar som vinkade, skakade hand med mig, småpratade och tog ett foto tillsammans med mig, haha, de var jättesöta ~ ( tack och lov hände detta INNAN jag blev så blöt. )
Efter det så fick jag "kawaii" ropat efter mig tre gånger, och mitt humör var ganska mycket på topp när jag kom hem, trots mitt plaskblöta tillstånd. ~
I söndags så var jag på karaoke med Lisa-chan, Miyu-chan (de söta tjejerna i förra inlägget ) deras mamma Jenny, min värdmamma och Na-chan ( min värdsyster. )
Vi hade jättekul, och efteråt så åkte vi till japans motsvarighet till Ullared, där jag shoppade mig lite .. .. Okej, där jag shoppade mig klistermärken, haha.
Sedan åkte vi till ett sk Game-center, där det finns massor av maskiner ( se nedan ) där man kan plocka upp allt ifrån kalsonger med texten "I love you" på, mobilsmycken, engångskameror, godis, smycken, etc etc.
Jag hittade en maskin full med mobilsmycken i form av glassar, bakelser och liknande, och utbrast "Ne, ne, kawaiikunai ?!" Vilket på svenska kan översättas till "Titta, visst är de söta ?!"
och som det maskinpro hon är, så fiskade min värdsyster upp en sådan här (se nedan) till mig och gav mig som present, haha, så gulligt av henne.
Men den är alldeles för tung för att ha på mobilen, så den får pryda mina nycklar istället. ~
Här poserar hon och min värdmamma med hennes trofé.
Här är en bild på japansk sk "purikura", vilket helt enkelt är att man går in i ett fotobås så många man nu kan klämma in där på en gång, familj, vänner eller kompisar ( med diskriminerande nog får killar inte göra det utan kvinnligt sällskap !! o_O )
Sedan väljer man ram ( min favorit var en kramande koala, men min mobil gick inte att ansluta, så Na-chan fick skicka sin favorit till mig över mejl istället ) och när allt är klart så målar/skriver man på dem och sätter små "stämplar" i form av glitter, hjärtan, glassar, morötter eller whatever du vill, det finns ALLT, sedan får man ut dem som klistermärken i olika storlekar, och kan få en skickad till mobilen. ~
OCH !!!
OCH !!!
Efter sammalagt 12 timmars slitande framför datorn har jag, Tussan, hela min värdfamilj och Tussans värdsyster lyckats besegra asiens jobbigaste biljettbokningssystem, OCH JAG HAR NU BILJETTER TILL TOHOSHINKIS NYA SIDGRUPPS KONSERT I TOKYO DOME<333
De biljetterna är välförtjänta, vi har kämpat för dem.
Vi avslutar med en liten bild på någon som lyste upp min regniga grå dag.
Sakura-blommorna har alla ramlat av, men nu blommar andra saker här istället;
Syréner bland annat.
Underbart, eller hur ?
Det var allt från mig, här i mitt paradis på jorden.
Over and out ! ~

Trött ..

Jag har varit på Hanamatsuri ( vilket innebär att jag fick gå upp halv sex, så jag orkar inte skriva och förklara allt vad det innebär, är ni jätteintresserade så föreslår jag att ni frågar Google. ) idag, en japansk festival där barn ger Buddha blommor och läser upp en kvarts långa böner för att fira Buddhas födelsedag.
De här barnen fick mig att smälta ihop till en liten pöl på golvet, DE VAR SÅ SÖTA.
De var blyga i början, men efter ett tag så blev det snarare;
"OLIIIIIIVIIIIAAAAA !!!!" på åttio decibel, "NE, NE, ASOBOU ?!?!" ( ska vi leka ?!?!?! ) och "ONEEECHAAAAN !!!" ( vilket betyder "någon annans storasyster", små barn kallar ofta äldre personer de tycker om för det. )
Som sagt, när de började klättra upp i knäet på mig så smälte jag.
Som sagt så är jag supertrött idag, så jag ska bara ladda upp de här bilderna för att barnen var så supersöta att jag ville dela med mig av det(skryta), haha. ~
Här är också en liten sak som jag gjort åt er, för nu har jag börjat skolan, så jag kommer inte att uppdatera mer än två-tre gånger i veckan.
En liten video med alla mina sakura-äventyr, eftersom filmerna och bilderna var ALLDELES för många för att ladda upp en i taget, så jag pusslade ihop den här.
Låten är en jättepopulär sakura-sång ( Sakura - Moriyama Naotaro ) som spelas hela tiden under Sakura-perioden, då för övrigt hela Japan drabbas av Sakura-feber.
Enjoy !
Over and out ~

おはよう ございます。オリビア です*

*Godmorgon, jag heter Olivia !
Det känns som om jag använder den här frasen om och om och om och OM IGEN.
Haha, men det gör inget, alla är så söta.
Idag var min andra dag i skolan, jag träffade min klass, och pratade med några väldigt utåtriktade, fnissiga killar. Jag har hamnat i en "S"-klass, vilket betyder "Smart-class".
"VARFÖR I HELA VÄRLDEN NÄR JAG INTE ENS KAN LÄSA ?!?!?!" kan man ju fråga sig, men så har det blivit. Mina klasskamrater är med andra ord mini-てんさい ( tensai = genier ) hela högen. Lite pluggiga, men hur snälla och söta som helst, så det gör ingenting.
Sedan så fick jag mina gympakläder, även de här med mitt namn broderat på VARENDA LITEN PRYL, haha !
Såhär snygg är jag i den, och min värdsyster i sin kigurumi.
Vi har tassat runt såhär sedan skolan slutade, gjort crepes, och nu tittar vi på Hana Yori Dango ~
"Meitoku Highschool - Oribia"
Awesome, haha.
Tack för alla era söta kommentarer ! ♥
Over and out ! ~

It's the morning of your very first day ..

Yupyup, igår var min första dag i skolan !
Det började i panik "VAR DET VERKLIGEN HÄR JAG SKULLE AV TÅGET ?!?!?!?!?!?"
och slutade i ett "Vi ses i övermorgoooon !!" efter tre timmars karaoke !
Jag har hållt tal inför hela skolan, lärare har varit så otroligt snälla att jag tror att jag måste ha gått fel, det kan inte vara en skola jag är i - eleverna vinkar och ropar "Herråå" lite då och då, och de blir lika glada varje gång jag kunde svara med japanska.
Mit tal gick bra, och det var inte förrän skolan var slut för dagen som jag började oroa mig lite .. Hur skulle jag ta mig hem ?
Jag hade övningsåkt till skolan med min värdfamilj, men aldrig FRÅN, hmm.
Men då kom ett par elever med samma färg på sin rosett som jag ( med andra ord samma årskurs ) till min undsättning.
Vi hade pratat lite på bussen på morgonen, och de presenterade sig igen, och visade mig till rätt buss, eftersom de som av en händelse åker samma tåg och buss som jag varje dag !
efter bussäventyret så frågade de om jag var ledig, eller om jag ville gå på karaoke med dem, vilket som sagt resulterade i tre timmars sjungande inklämda i ett litet karaokebås nära tågstationen, haha ~
Här är mitt klassrum !
Lägg märket till hur otroligt snygga axlar man får i min skoluniform ..
Det här scenariot gjorde mig väldigt lycklig .. ♥
Det syns inte så bra på bild, men husen här är målade i klara färger som gult, rosa, rött, ljusblått, och ett enstaka vitt sticker upp lite här och var.
Detta matchas med tak i färgerna grålila, grönt, blått och rött.
Haha, folket som bor omkring min skola verkar tycka om Villa Villerkulla-stuket. ~
Over and out ! ~

Hanabi / Baiibaii Tohoshinki ~

Wow, jag är superaktiv idag !
Dagen suger för att DBSK officiellt har disbandat.
Det gick ut på RADIO.
People are crying out there.
Man blir så ledsen, för de är bara awesome när de är alla tillsammans.
Uschofyuschofy, jag hann aldrig se någon konsert med dem.
Men jag SKA ha deras skivor.

Dagen är awesome för att vi var på Hanabi, japansk fyverkeri/sakurafestival !
Jag fotade nästan ingenting, men jag filmade lite, så jag ska försöka snickra ihop en sakura-film till er med mina sakura-äventyr. ~
Det var superfint <3
Det här var helt underbart !
De hade satt fast en vajer över sjön, och smällde av en lampa i taget tills det blev ett sådant här fint .. .. Fint .. Glitterregn.
Blommor och människor.
De hade riggat upp lampor som lyste på blommorna och skapade olika färgeffekter ~
Haha, oj .. Här går jag och säger att jag inte tagit några bilder och så blir det ännu ett bildspam i alla fall .. Jag har verkligen för mycket fritid .. D:
Vi avslutar med en bild som demonstrerar vädret i Japan;
Jag försökte ta på mig en vårig-sakurainspirerad outfit med rosa och blommor och hej och hå, men det slutade med att jag fick täcka över alltihop med min skinnjacka och halsduk för att inte frysa ihjäl.
Men min värdbror är ett vandrande element, jag är avundsjuk på honom, haha.
Over and out ! ~

おたんじょうび おめでとう。*

*titeln är enkel Japanska för "Grattis på födelsedagen"


Jag var med min värdpappa och tittade på Sakura igår !
jag har tagit minst 200 bilder, haha, han skrattade åt mig till slut.
Men jag älskar verkligen den här platsen, det är som att hoppa headfirst in i en asiatisk, gammal saga, jag trodde inte att sådana platser existerade, ännu mindre så nära samhället.
Men, tyvärr är jag ingen profotograf, så jag kunde inte ens i närheten fånga den på bild.
Hit gick också dagens joggingtur, och efter att ha släpat mig fyra km fram och tillbaka klockan nio på morgonen så är jag rätt stolt får jag säga.


Här är en handgjord, gigantisk memory-sak, där alla som jobbat på att bygga upp parkens namn är inristade med gammal, Japansk skrift. ~


Jag gillar Sakura very much です ~

Sedan fyllde ju min värdbror 20 år också, därav titeln.
Han fick Japanskt persikogodis som han älskar - tack mamma för att du skickade det - och en teckning av mig, jag målade av hans favoritband som han har ALLA CDs och hela köret av.

Maat, mamma, titta på rätten till vänster om tårtan, det är limekyckling, jag fick en kulinarisk kick och hjälpte till med maten !

Födelsedagsbarnet, Akahira-san och Joonas(utbytesstudent från Finland, det är han som försåg Yosuke med den snygga hatten ~ )

Om två dagar börjar jag i skolan !!

Andrea;
Svar på din fråga ^^
Jag pluggade Japanska på gymnasiet i ett halvår, och genom att titta på filmer/lyssna på musik på Japanska så lärde jag mig lite också, och nu när jag har grunderna så går det undan, eftersom det är överallt omkring mig.
Over and Out ! ~

Shupp !

Idag övningsåkte jag till skolan med buss, nu ska jag kunna klara mig själv.
Jag lyckades även hitta till tågstationen helt själv, personlig seger much !
Och, idag var jag på mitt första besök på en rullbands-sushi-resturang !
Då lekte jag - för er skull - turist för en timme och fotade allt jag kom över, bered er på bildspam ~
Tadaaah ~
Jag har fått min första japanska förkylning, så jag kan inte använda mina linser .. Men men !
Mitt sällskap för dagen, min värdmamma och min värdbror <3
Nana, lite narutonostalgi på det här, ne ? Dumplins/Anko. ( bollar på en pinne som smakar socker och mjöl )
Jag intog mina första crepes, och mycket, mycket mer nom~nom !
Efter ett tag började sötsaker rulla in på bandet ~
Det här lyckades vi stoppa i oss.
Den högra högen är min värdbrors, haha x3
Over and out ! <3

RSS 2.0